Allt om Live Bets och Betting Online

SHL har haft premiär, men för fansen gick det inte riktigt som planerat – jumbotippade favoriten Leksand föll pladask trots att man äntligen lyckats ta sig tillbaka till serien.

Silhuetter av hockeyspelare på isAtt spela på svenska SHL är det många som har gjort, precis som det också var många som spelade på att Leksand nu skulle ta sig tillbaka till toppen nu när de äntligen tagit sig in i serien igen. Men så blev det inte. Trots tappra försök slutade matchen med 2-5 till Djurgården på Leksands hemmaplan, vilket självklart gladde alla Djurgårdsfans som bettat på dem – men som för Leksandarna inte blev en lika stolt match, och framförallt inte för nya stjärnskottet Atte Engren som kvällen till ära gjorde premiär i en tävlingsmatch genom att stå i Leksandsmålet:

”– Jag vill såklart inte släppa in fem mål. Det vill man aldrig göra. Men det finns inte så mycket jag kan göra nu, mer än att lära från misstagen jag gjorde och målen jag släppte in. Får se till att bli bättre till nästa gång.” läs mer hos Dalarnas tidning.

Nej, för Leksand blev matchen en riktig besvikelse, men en desto gladare stund för Djurgården. Till Expressen säger till exempel lagets assisterande tränare Stefan Nyman att man sett fram emot den här matchen länge, och visst fick den en bra avslutning – för dem. Men för Leksand blev det som sagt en riktig mardrömsstart, och inte minst för Atte Engren. Inte bara släppte han in fem mål på sin första match som han berättar om i citatet ovan, hans otur började redan på uppvärmningen. Enligt Aftonbladet ska han till exempel ha sänkts av ett vådaskott som lyckades träffa talangen i halsen, vilket lämnade honom med ett synligt blåmärke. Dock ska detta inte ha påverkat hans prestation under matchen mot Djurgården – även om man kanske vill skylla på skadan med tanke på hur många mål han släppte in!